جواز تاسیس چیست؟
در این خصوص می توان گفت شرکت ها و اشخاص به صورت بخش های حقیقی و یا حقوقی قادر هستند این جواز را دریافت نمایند. اما جهت دریافت این جواز می بایست شخص تصمیم داشته باشد یک بخش تولیدی مانند کارخانه را تاسیس نماید. اولین مراحل جهت تاسیس هر کسب و کاری گرفتن مجوز مربوط به فعالیت کسب و کار می باشد.
هنگامی که تصمیم به تهیه فرم تقاضانامه جهت درخواست برای اخذ مجوز تاسیس می گیرید. حتما در فرم قید کنید که جواز برای چه نوع شرکت و یا چه شخصی می باشد. صاحب جواز تاسیس شده قادر است در یکی از شهرک های صنعتی موجود که در فرم درخواست ذکر شده است. فعالیت خود را به صورت رسمی در تولید محصول مورد نظر شروع کند.
در واقع می توان گفت که جواز یک مجوز قانونی برای افراد حقیقی و حقوقی است. که می توانند با آن فعالیت خود را آغاز کرده و در کسب و کار خود سرمایه گذاری کنند. اخذ جوار تاسیس با در نظر گرفتن جنس کالا و فعالیت مشخص از سمت وزارت صنعت و معدن، وزارت بهداشت و یا جهاد کشاورزی ثبت و صادر می شود.
مدارکی که برای اخذ جواز تاسیس باید آماده کنید.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن مجوز تاسیس با توجه به حقیقی یا حقوقی بودن اشخاص تقاضا دهنده کمی متفاوت می باشد. در این بخش سعی در ذکر هر دو مورد شده است.
مدارک لازم برای افراد حقیقی:
کپی تمام مدارک اشخاص حقیقی که شامل کارت ملی و شناسنامه می شود.
کپی کارت پایان خدمت اشخاص حقیقی و یا کارت معاف از خدمت.
آدرس محل سکونت همراه با شماره های تماس ثابت و همراه.
فهرست محصولات و کالاهای مورد درخواست برای تولید و ارائه.
مدارک لازم برای افراد حقوقی:
کپی تمام مدارک مدیر عامل که شامل کارت ملی و شناسنامه می باشد.
کپی کارت پایان خدمت و یا معاف از خدمت مدیر عامل.
تصویر آگهی در خصوص تاسیس کسب و کار همراه با آخرین تغییرات به وجود آمده در شرکت.
آدرس دقیق محل سکونت همراه با شماره های تماس ثابت و همراه مدیر عامل.
ارائه فهرست کامل از محصولات و کالاهای مورد تقاضا برای تولید.
فهرست شهرک های صنعتی.
درج واژه تولید در تقاضانامه در رابطه با فعالیت تولیدی.
تصویر فرم درخواست.
تصویری از فرم اظهارنامه شرکت.
مهر شرکت.
حتما باید شرایط اخذ جواز تاسیس را داشته باشید.
به صورت کلی اخذ جواز تاسیس باید مطابق با مراحل از پیش مشخص شده است. و شرایط خاصی با توجه به طبقه نوع کالا و جنس محصول از سمت وزارت مشخص شده بررسی و تایید گردد.
شرایط عمومی برای برای اشخاص حقیقی یا حقوقی به شرح زیر می باشد:
شخص متقاضی می بایست دارای تابعیت ایرانی باشد.
شرایط سنی برای شخص متقاضی حداقل 20 سال می باشد.
شخص متقاضی باید دارای گواهی پایان خدمت و یا فرم معاف از خدمت باشد.
پیگیری صدور جواز تاسیس
آموزش درخواست جواز تاسیس توسط خودتان
وارد شدن به سایت صنعت و معدن ثبت شرکت جهت ایجاد حساب کاربری و گرفتن رمز ورود
کامل کردن فرم تقاضانامه و ثبت درخواست
مشخص نمودن اولویت درخواست و طبقه مورد نظر
اخذ جواز
نکات مهمی هنگام ایجاد حساب کاربری وجود دارد که باید در انتخاب آن دقت لازم را داشته باشید. در این خصوص ما سعی داریم این نکات را به صورت کامل برای شما شرح دهیم تا در ایجاد حساب دچار مشکل نگردید.
ایجاد حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری دارای دو مرحله می باشد؛
در مرحله اول بعد از وارد شدن به سایت باید در صفحه مشخص شده یک نام کاربری و رمز عبور مشخص نمایید. پس از آن با کامل کردن فرم مورد نظر شما دارای یک حساب شخصی می شوید. پس از ساخت حساب کاربری شما به برخی مواردی همچون وبگاه ها، درگاه تغییر، سامانه برنامه ریزی راهبردی و … دسترسی پیدا می کنید.
در مرحله دوم ایجاد حساب کاربری می بایست 4 فرم مشخص شده در سایت را تکمیل نمایید. این فرم ها شامل:
مشخصات کامل بنگاه (در فرم اولیه می بایست به صورت کامل و صحیح تمام ویژگی ها و مشخصات شرکت درج گردد.)
مشخصات کامل مدیر عامل یا شخص تقاضا دهنده.(در فرم دوم می بایست مشخصات کامل فرد متقاضی به صورت صحیح وارد گردد.)
تعیین اسم برند (در فرم سوم لازم است که مشخصات و تصویر کاملی از اسم برند انتخابی برای کسب و کارتان را وارد کنید.)
مشخصات کامل شرکت (در فرم چهارم که آخرین فرم می باشد می بایست تمامی مشخصات مربوط به شرکت را وارد کرده، چنانچه شرکت دارای شعبه های متعدد می باشد لازم است که مشخصات تمامی شعبه ها به صورت جدا وارد شود و در حساب کاربری ثبت شود. همچنین باید شعبه اصلی و مرکزی نیز مشخص شود.)
پس از انجام مراحل ذکر شده نوبت به ثبت برند می گردد. با در نظر گرفتن درخواست ثبت شده از طریق شما شرکت مربوطه پس از بررسی تمامی مدارک و مشخصات شما رای خود را صادر می کند.
لازم به ذکر است که در فرم های مربوطه و پایان مراحل اینترنتی شما می بایست اولویت موضوع خود را مشخص کنید.
آیا اخذ جواز تاسیس هزینه دارد؟
خیر، در صورتی که وقت کافی برای درخواست جواز تاسیس دارید هیچ هزینه ای نیاز نیست پرداخت کنید، فقط یک هزینه حدود 200 هزار تومانی باید در بانک واریز کنید. اما اگر این کار را به شخص دیگری بسپارید برای انجام مراحل اداری با دادن وکالت هزینه ای برای دستمزد از شما دریافت می کند.
اخذ مجوز حقیقی و یا حقوقی هیچ گونه تفاوتی با یکدیگر ندارند. اما چنانچه نیاز به گرفتن وام بیشتر از ده میلیار ریال جهت تاسیس کسب و کار مربوطه باشد نوع جواز شما به صورت حقوقی باشد مناسب تر است.
بعد از گرفتن مجوز تاسیس شخص تقاضا دهنده قادر است. یک معرفی نامه جهت شهرک صنعتی درخواست دهد. در صورتی که تقاضا دهنده تصمیم به گرفتن وام از بانک برای تولید کالای مورد نظر را داشته باشد.
جهت گرفتن وام از موسسه لازم است یک فرم از طرح توجیهی که مبلغ هزینه های لازمه به صورت کامل فهرست شده است را ارائه نماید.
هزینه جواز تاسیس
مدت زمان اعتبار جواز تاسیس
اخذ جواز تاسیس همچون دیگر مجوزهایی که به شکل قانونی دریافت می شوند دارای اعتبار مشخصی می باشند. مدت زمانی که جواز شما دارای اعتبار می باشد یک سال می باشد. چنانچه شخص دارای جواز تصمیم داشته باشد برای زمان بیشتری از مجوز خود استفاده نماید می تواند جهت تمدید آن در خواست نماید.
لازم به ذکر است که جهت اضافه کردن مدت اعتبار جواز لازم است، همانند اخذ آن مراحلی را گذرانده تا بتوانید مجوز اخذ شده خود را تمدید نمایید. همچنین دانستن این موضوع نیز که پس از اخذ جواز باید جهت گرفتن پروانه بهره برداری نیز اقدام نمایید.
به این معنی که پیش از درخواست برای اخذ پروانه داشتن مجوز تاسیس بسیار مهم و ضروری است. زیرا در صورت نداشتن مجوز برای شما صادر نخواهد شد.
نکته مهم دیگر در خصوص اعتبار جواز باطل شدن آن در صورت درخواست شخص مالک و یا پایان یافتن اعتبار آن و همنیطور اقدام نکردن در مهلت مشخص شده برای تمدید می باشد.
فرآیند درخواست جواز چه مدت زمانی طول می کشد؟
به طور معمول اخذ جواز تاسیس با توجه به سازمان و مراجع مربوطه متفاوت می باشد. برای درک بیشتر از مدت زمان مشخص شده توسط وزارت های مختلف چند نمونه را در زیر برای شما شرح خواهیم داد:
مدت زمان لازم از وزارت صنعت و معدن ممکن است از 48 ساعت تا دو هفته به طول بینجامد.
این زمان برای گرفتن جواز از وزارت جهاد کشاورزی به 24 ساعت الی 15 روز تغییر می کند.
نمونه دیگر جواز از وزارت میراث فرهنگی می باشد که ممکن است 30 روز الی 60 روز زمان ببرد.
نکته: مدت زمان دقیق درخواست جواز به هیچ وجه به صورت دقیق قابل پیش بینی نیست و تنها در اختیار کارشناسان اداره می باشد. پس در هر صورت باید اقدام کنید و منتظر پاسخ از سمت اداره باشید.
نکات مهم اخذ جواز
5 نکته مهم که می بایست مد نظر داشت
محدودیت های جغرافیایی:
جهت اجرای فعالیت در واحد های صنعتی محدودیت هایی وجود دارد که می بایست مالکین جواز تاسیس آن ها را به خوبی رعایت کنند. به طور مثال جهت احداث یک واحد صنعتی به جهت ایجاد آلودگی فاصله مشخص شده از شهر باید حداقل 120 کیلومتر باشد.
استفاده از شهرک های صنعتی:
زمانی که تمامی مراحل لازم به اتمام برسد. این امکان برای شخص درخواست دهنده به وجود خواهد آمد که یک معرفی نامه جهت استفاده از زمین های شهرک صنعتی دریافت نماید. همینطور که در بالا خواندید جهت استفاده از این زمین ها شرایطی وجود دارد.
در نظر داشتن کد آیسیک(ISIC) محصول:
در زمان گرفتن مجوز تاسیس دقت نمایید که محصول مورد نظر دارای کد آیسلیک باشد. زیرا در فرم فقط محصولاتی که کد آن ها در یک راستا باشد قابل درج می باشند. برای مثال، شما نخواهید توانست برای لوازم آرایشی و یا پوشاک و وسایل الکترونیکی با یکدیگر دریافت کنید.
قابلیت انتقال جواز:
گفتنی است که پس از اخذ این امکان را دارد که بتوان به شخصی دیگر انتقال داد.
مجوز بهره برداری:
تمامی افرادی که کد اقتصادی شرکت دارند باید بدانند که اخذ جواز فقط یک مجوز جهت برپایی تولیدی یا کارخانه است. برای آغاز بهره برداری و ارائه محصولات و کالای خود می بایست حتما پروانه دریافت نمایید.
مراجع صادر کننده جواز تاسیس
همانطور که از پیش گفته شده با توجه به نوع کسب و کار و فعالیت اقتصادی مراجع صدور جواز تاسیس متفاوت است. می توان گفت برای اکثر فعالیت های صنعتی مراجع صادر کننده وزارت صنعت و معدن تجارت است.
اما دیگر سازمان ها همچون سازمان میراث فرهنگی در زمینه گردشگری و محصولات دستی، وزارت کشور در بخش NGO و حزب ها، وزارت کار نیز در زمینه کار آفرینی و کسب و کارهای خانگی را با توجه به قانون موجود در کشور صادر می کنند.
شرایط باطل کردن جواز تاسیس چیست؟
باطل کردن جواز اخذ شده فقط از طریق مالک امکان پذیر می باشد. گفتنی است که شراطی همچون تمام شدن اعتبار و پیگیر نبودن جهت تمدید نیز سبب این ابطال می گردد.
آیا بعد از اخذ جواز امکان تولید و ارائه محصول وجود دارد؟
همانگونه که گفتیم داشتن جواز فقط یک نوع مجوز جهت انجام کارهای مربوطه برای احداث تولیدی یا کارخانه مورد تقاضا می باشد. به همین جهت برای داشتن تولید انبوه و پخش آن با توجه به جنس و طبقه محصول باید جواز های مربوطه از جمله مجوز بهداشت و دیگر استاندارد های لازمه را اخذ کرده و بعد از آن دریافت پروانه نیز از ضروری های مجوز ها جهت تولید و ارائه به صورت انبوه می باشد.
اخذ جواز تاسیس برای برند
از جمله مدارک لازم برای ثبت برند به صورت حقیقی و حقوقی داشتن جواز فعالیت اخذ شده از سمت اتحادیه های مربوطه، سازمان و یا وزارت خانه های قانونی کشور می باشد. پس حتما دقت کنید که برای اخذ برند حتما نیاز به اخذ مجوز دارید.
سوالات متداول
استعلام جواز تاسیس وزارت صنعت و معدن چگونه است؟
با مراجعه به وب سایت رسمی صنعت، معدن و تجارت می توانید بارکد روی جواز تاسیس خود را وارد کرده و استعلام صحت و سلامت جواز خود را بررسی کنید.
مالیات جواز تاسیس به چه صورت می باشد؟
طبق قانون صدور جواز تأسیس مشمول پرداخت حق تمبرمی باشد. اما در نظر داشته باشید که این مالیات فقط در این زمان تعلق گرفته و در ادامه دیگر مالیاتی به این جواز تعلق نمی گیرد .
هزینه جواز تاسیس چقدر است؟
هزینه اخذ جواز تاسیس در صورتی وجود دارد که این کار را به شخص دیگری بسپارید و هزینه دستمزد و خدمات اداری را از شما بگیرند در غیر این صورت هزینه ای ندارد
جواز تاسیس برای درخواست برند چگونه است؟
در حال حاضر برای اینکه برند خود را بتوانید درخواست کنید باید جواز تاسیس برای درخواست برند داشته باشید. این به عنوان مدرکی دال بر اینکه شما قصد راه اندازی کسب و کار خود را دارید مورد قبول واقع می شود.
مراحل دريافت جواز تأسيس چگونه است؟
ابتدا باید یک حساب کاربری ایجاد کنید. در مرحله بعد باید ثبت درخواست را با دقت انجام دهید. در مرحله بعد انتخاب اولویت موضوع را انجام دهید. در آخر هم منتظر بررسی و تایید کارشناس خود بمانید.
No comment